LocatieMarketing

Dag & Dauw in het september weer van start!

Culturele activiteiten in de wijk, voor iedereen boven 60 jaar

De samenwerking van Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard werpt steeds meer vruchten af in de Alkmaarse wijken. Dag & Dauw biedt ook dit najaar weer volop activiteiten voor en door Alkmaarse senioren. Voor slechts € 5,- geniet u van lezingen en workshops bij u in de buurt!

Een programma dat altijd aansluit

De mensen die het bedenken voor de doelgroep, zijn de doelgroep zelf. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de activiteiten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard  zorgen voor kwalitatieve workshopleiders en met de Alkmaar Pas geniet u van voordelen. Zo is er een strippenkaart waarmee u zes activiteiten op verschillende locaties kunt bezoeken voor de prijs van vijf.

Programmering De Vleugels

Tijdens de eerste activiteit op maandag 17 september neemt Paul Buitenhuis u mee in een lezing over de geschiedenis van de Abdij van Egmond. Graaf Dirk I van Holland stichtte een vrouwenklooster in Egmond. Later werd dit één van de oudste abdijen waar Benedictijner monniken woonden en werkten.

Maandag vanaf 17 september  tot en met 10 december  kunt u in De Vleugels (Terborchlaan 1, Alkmaar – De Hoef) om de week van 14.00 – 15.30 uur meedoen aan creatieve workshops en boeiende lezingen.

Programmering De Palatijn

Op maandag 24 september kunt u in De Palatijn meedoen aan een workshop Collage maken onder leiding van Cora de Vries. Wat is er fijner dan gedachteloos te scheuren, te knippen en plakken?

Maandag vanaf 24 september tot en met 17 december  kunt u in De Palatijn (Dillenburgstraat 1, Alkmaar – Zuid),om de week van 14.00 – 15.30 uur meedoen aan creatieve workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Programmering Alkmaar Centrum

Drumdocent Louis Carlebur trapt op dinsdag 25 september af met een workshop Rythm and Trash. Rhythm and Trash is percussie met alledaagse materialen als afvalcontainers, oude buizen, potten en pannen. Tijdens deze workshop trommel je op spullen die weggegooid zijn of al bijna bij het afval staan. Deze workshop vindt plaats in Artiance (Canadaplein 3, Alkmaar Centrum).

Elke dinsdag vanaf 25 september tot en met  27 november is er iedere week van 10.00 tot 11.30 uur een breed scala aan gezellige, creatieve en bijzondere activiteiten, waarbij sociale ontmoeting centraal staat. Steeds  afwisselend bij Artiance of bij de bibliotheek

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment